
Cosmeticele ecologice – (SINGURELE) produse BIO cu care rezonez
Sa ne intelegem: nu am nimic cu ideea, cu notiunea de produse BIO. Nu condamn oamenii care consuma doar alimente BIO, pur si simplu sunt chestii cu care rezonez si chestii cu care nu rezonez. Nu consum alimente BIO, desi le inteleg utilitatea
Hai sa explic un pic, sa intelegeti problema mea.
Intai si intai, hrana artificiala este gustoasa. Eu am ce am cu mancarea lipsita de gust. Am o problema cu o rosie mare si ne-ecologica nu pentru ca ar fi astfel, ci pentru ca nu are gust. Daca ea ar avea gust, putin mi-ar pasa (cel putin la varsta asta) de ce contine.
La fel cu produsele preparate. O inghetata este mai gustoasa cand NU este bio. E drept, nu trebuie sa abuzam, dar asta este alta discutie. Prefer, insa, sa mananc mai rar inghetata, insa atunci cand o fac sa mananc ceva DELICIOS.
Exista, insa, 2 categorii de produse BIO cu care rezonez 100%: cosmetice ecologice si detergentii BIO.
Discutia despre aceste cosmetice ecologice este ampla. Nu sunt dermatolog, nu pot spune cu exactitate ce imi face bine si ce-mi face rau, insa minimele mele cunostinte medicale imi spun ca daca sunt folosite in exces cosmeticele clasice pielea are de suferit. Iar daca discutam despre produsele pentru cei mici si foarte mici, copii si bebelusi, lucrurile sunt cu atat mai grave. Da, acolo cosmeticele ecologice sunt absolut necesare.
Dar hai sa va dau 2 exemple concrete:

Ati baut vreodata OUZO? OUZO este un lichior de anason. Cam ala este gustul. Eh, imaginati-va ca seara o sa va ramana acel gust in gura. Ceea ce pentru mine e perfect. Pentru mine OUZO cu apa minerala tine de sete tocmai pentru ca gustul acela de OUZO este racoritor. Si va mai zic ceva: multe ape de gura au marele defect de a face rau pe termen mediu si lung, unele cica ingalbenesc dintii.
Sa va arat acum si al doilea produs

Eu ma barbieresc rar si nu imi place cum imi sta proaspat ras. Mi se pare ca am o figura de bebelus, de copil malefic. Zambetul completeaza perfect peisajul. In sens negativ. Trecand peste latura subiectiva, exista si una obiectiva: ma irit foarte usor, foarte des. Pielea mea de pe fata nu prea suporta prea multe after-shave-uri. Drept urmare, cred ca va trebui sa trec si eu la chestii BIO, stiu ca trebuie sa fie cu ceva alcool, caci ala e baza, insa trebuie altceva decat ce folosesc eu acum. Si nu degeaba va zic de produsele BIO, ideea e ca foarte multi prieteni au trecut pe cosmetice ecologice si-s foarte multumiti.
In cazul detergentilor discutia e asemanatoare. Nu stiu cat tineti voi la hainele voastre, insa eu chiar tin. Am camasi si de 15 ani, la care tin enorm. Cand mi se rupe o haina parca se rupe ceva-n mine. Drept urmare, detergentii trebuie sa si scoata petele, sa scoata si mirosurile, dar sa si pastreze haina in buna functiune cat mai mult timp. Nu imi plac detergentii aceia agresivi, care distrug tesatura.
In plus, in cazul detergentilor e important si ce iese din rufele alea, ce fel de ape reziduale ies din gospodarie. N-oi fi eu ala iubitor de natura, cu gandul la binele planetei, insa recunosc ca deseori ma sperii cand vad ce iese din masina de spalat. Chiar asa, ati avut vreodata curiozitatea sa vedeti ce iese din frumoasa masina de spalat?
De ce spuneam la inceput ca nu rezonez neaparat cu produsele BIO, in special alimentele? Pai, simplu, pentru ca eu sunt prea mult atras de gust. Pentru mine, gustul e pe primul loc. Nu zic sa faceti ca mine, ci dimpotriva. Eu doar ma scuz si deopotriva ma acuz.
Poza este luata de pe pagina de Facebook a celor de la Ara Bio Shop, unul dintre magazinele faine de produse BIO, pe care vi-l recomand.