
Cat de important este sa ai un mobilier de baie pe placul tau?
Un mobilier de baie, de fapt o baie, pe placul tau, atat ca aranjare, cat si coloristic, este o fita din punctul multora de vedere. Altele sunt prioritatile, tot timpul altele, baia fiind ultima pe lista. Sau aproape ultima.
Nu vorbim despre oamenii bogati, care-si permit orice, ci despre cei medii, care trebuie sa faca alegeri, care intre un televizor mai mare si o faianta pe placul lor aleg (intotdeauna?) televizorul).
Importanta unui mobilier de baie pe placul tau
Argumentele sunt in numar de 5, dupa cum urmeaza:
- Baia, din toate punctele de vedere, ar trebui sa te energizeze, sa-ti dea putere. Sunt persoane cu joburi stresante, care trec pe acasa doar ca sa faca un dus (si sa se schimbe). Acele persoane sustin ca nu ar putea face acelasi lucru in alta parte, intr-o camera de hotel, pentru ca un dus fierbinte intr-o camera de hotel nu este la fel de eficient precum un dus fierbinte in propria baie.
- Romanticii vor considera ca baia proprie trebuie sa fie atragatoare si din alte puncte de vedere. Baia nu trebuie sa fie doar un loc util, pentru faci ce trebuie sa faci, ci trebuie sa aiba si un aspect placut, atragator.
- Atat timp cat iti petreci mai mult timp in baia proprie decat in bucataria proprie (nu sariti, in cazul unora chiar este adevarat, cei care stau putin pe acasa si care nu gatesc deloc), este firesc ca baia sa fie valorizata mai mult decat bucataria. Nu sunt deloc putini cei care gandesc astfel.
- Un amic mi-a dat un argument si mai interesant: atunci cand ai un oaspete la tine acasa, chiar daca-l bagi intr-o singura camera, in sufragerie (in living, ca sa ma exprim astfel), sigur va vizita si baia. Baia, deci, nu trebuie sa te faca de ras, nu trebuie sa-ti fie rusine cu ea. Trebuie, deci, sa te reprezinte, dintr-unul sau mai multe motive.
- Stiti povestea romanului care in 90 a plecat in SUA si si-a facut o casa cu 5 camere si 7 bai? Desi este deopotriva amuzanta si triusta, contine o mare doza de adevar, caci foarte multi romani au stat in apartamente mici, unde mai multi oameni trebuiau sa imparta aceeasi baie. Drept urmare, atunci cand au dat de bani, si-au indreptat toata atentia catre baie, sa nu mai fie acea incapere impersonala in care trebuiau sa stea cat mai putin, pentru ca tot timpul astepta altcineva la coada. Din acest motiv au aparut casele cu bai nisate: un WC de serviciu, o baie cu jacuzzi, o baie cu cabina de dus si, daca e casa indeajuns de mare, inca o baie cu o cada normala, clasica, emailata. Fiecare membru al familiei sau oaspete sa foloseasca baia care-i surade cel mai mult.
Nu zice nimeni sa ai mai multe bai decat camere (cum deja am prezentat mai sus) ori sa investesti absolut toti banii in mobilierul de baie. Exagerarile nu-s recomandate nimanui, in nicio situatie.
Acum apare o noua intrebare, una poate mai sofisticata, mai elitista, decat altele: daca in casa sunt mai multe bai, toate trebuie sa arate aproximativ la fel? De pilda, daca pentru mobilierul de baie alegi colectia Albatros de pe Savinidue.ro, colectie de inspiratie italiana, este absolut necesar sa pui aceasta colectie in toate baile din casa? Poti avea 3 bai complet diferite din punctul de vedere al esteticii?
Daca toate sunt la fel, inseamna ca toate au cabina de dus si nu jacuzzi, de exemplu. Desi orice mobilier de baie poate fi usor personalizat, usor modificat. In plus, nu ar fi deloc in regula ca toate baile sa ocupe un spatiu atat de mare. Ar fi o pura risipa de spatiu, zic ei.
Altii, in schimb, atunci cand gandesc o casa (ma refer la casa, nu la apartament), gandesc cele 2 bai in oglinda (una la parter, una la etaj), facute in oglinda, la fel de mari, mobilate la fel. Daca vorbim de 2 persoane, de un cuplu, fiecare va avea baia lui, cu obiectele personale ale fiecaruia, cu propriul cos de rufe etc. Fiind vorba despre un cuplu, cele 2 bai trebuie sa arate aproximativ la fel, caci cei 2 vor locui impreuna.
Cand va aparea copilul, acesta va folosi deopotriva baia de sus ori baia de jos, in functie de cea care este libera. Pe bune, am auzit multe case gandite astfel.
Am auzit, insa, si case gandite cu o singura baie si unul ori mai multe WC-uri de serviciu, case facute, zica-se, cu economie. Auzisem la un moment dat de o chestie care la vremea respectiva mi s-a parut dubioasa: la etaj era o baie mare, in timp ce jos, fix sub baie, erau 2 WC-uri de serviciu. Explicatia era simpla: daca este vreo petrecere la parter, invitatii sa nu stea (prea mult) la coada la baie.
Un singur lucru mai vreau sa adaug: un mobilier de baie pe placul tau, de fapt, o baie pe placul tau, este o dorinta absolut fireasca. Nu trebuie exagerat, nu trebuie ignorat confortul din restul casei, asta cu certudine. Caci nu voi intelege cuplurile care au o baie de vis, dar care nu au un aer conditionat care sa le faca suportabile verile caniculare.