
Avantajele detinerii unui telefon de brand cunoscut
Avantajele detinerii unui telefon de brand cunoscut sunt multe. Destule as zice. Evident, pentru ele trebuie platit un pret. Dar pretul difera si s-ar putea sa renteze. Eu ma voi referi cu precadere la Samsung si iPHONE. La telefoanele mobile ele sunt primele 2 branduri, chiar daca la vanzarile cifrele zic un pic altceva (piata asiatica schimba radical lucrurile).
Revenind, trebuie sa zic avantajele detinerii unui telefon de brand cunoscut, acestea fiind, dupa mine, in numar de 3:
- Garantia este oferita de producator, nu de magazinul de la care cumperi. Stiti si voi ca sunt multe magazine mai putin ortodoxe, ca sa zic astfel, magazine unde oamenii au constant probleme cu garantia la produse. In cazul iPHONE si Samsung aceste probleme NU EXISTA. Pur si simplu. Ceea ce e perfect.
- Chiar si dupa expirarea garantiei, tot esti „protejat”: daca ai probleme cu telefoanele, fie le duci la service-ul oficial, cu costurile de rigoare, fie mergi cu ele la baieti. In ambele cazuri, cu siguranta NU vei intalni problema de a nu se putea repara, de a nu avea display pentru ele ori alte asemenea. Mergi la sigur si din acest punct de vedere.
- Gasesti usor accesorii pentru ele. Asupra acestui din urma aspect voi zabovi un pic mai mult.
Va povestesc niste chestii reale, petrecute acum 7 ani. In 2015, de BlackFriday, imi luase un Asus Zenfone 2. Era cel mai tare telefon pe partea de hardware: avea 4 gb de ram, chestie pe care nu multi o aveau pe laptop.
Eh, problema mea era ca nu gaseam pe nicaieri accesorii, folii ori husa. Pateam si faze simpatice, caci multi vanzatorii de accesorii refuzau sa creada ca … Asus face telefoane.
Un raspuns si mai simpatic a venit de la un alt vanzator: E ceva asiatic. E pentru piata asiatica. Nu e Asus care face laptopuri, sigur nu-s ei.

Radem, glumim, dar avem nevoie de accesorii. De cand mi-am luat iPHONE, caci de ceva ani mi-am propus sa am in buzunare si un Android, si un IOS (la primul am multe optiuni, pentru al doilea optiunile sunt mult mai putine), mi-am dat seama de ce e bine sa ai un asemenea telefon. Huse pentru iPHONE gasesti la tot pasul. Te lovesti de ele practic. Magazinele offline de profil le au pe ele expuse, parca sa te oftice: uite, ba, daca ai iPHONE ai huse la alegere.
La fel de multe gasesti si pentru Samsung. Am avut nu demult un Samsung Galaxy S8 de care am fost foarte multumit. Mi l-am busit singur, fara sa aiba producatorul vreo vina. Ma rog, nu sunt foarte bland cu telefoanele mele. Sunt blond, nu bland. Ideea este, insa, alta: cand am cautat folie pentru Samsung nu a trebuit decat sa ma duc la cel mai apropiat magazin de accesorii.
Pentru al meu OnePlus Nord, caci acum am un iPHONE 11 Max Pro si un OnePlus Nord, a trebuit sa comand tocmai din China. Putini au telefon ca al meu, asa ca nu renteaza sa vinzi accesorii pentru el. Nu zic, sunt multumit si de el, ofera fix ce promite, dar na, am asteptat vreo 2 luni pana sa vina prima husa. Avantaje si dezavantaje.
Asa ca atunci cand vedeti preturi exagerat de mari la Samsung si la iPHONE trebuie sa va ganditi si la asta. Eu, unul, nu as putea sta fara husa la telefon pentru ca-mi aluneca din mana. In plus, husa are si un rol estetic: un telefon alb poate deveni rosu, verde, albastru ori galben. Nu trebuie sa-mi schimb telefonul daca m-am saturat de culoarea lui.
Evident ca avantajele detinerii unui telefon de brand cunoscut sunt mai multe. Insa pe acestea am vrut sa le scot in evidenta astazi. Daca aveti de adaugat altele, sectiunea de comentarii va sta la dispozitie.
M-am spart de rîs citind. Mereu mă amuză advertorialele scrise în goana calului, doar ca să intre undeva linkul.
I-auzi, deci e foarte ultra mega important să găsești accesorii pentru telefon. Ce tare. Am o sugestie alternativă: lasă sărăkia, cumpără-ți 5-10 folii de pe net (din China, de unde o fi), și garantat nu mai umbli cu limba scoasă prin oraș după una nouă. Că husele nu cred să le distrugem chiar așa ușor. Asta ca să nu intrăm în detalii despre cum ce se vede expus pe toate gardurile sunt niște chinezării în vasta lor majoritate, copie a unei copii a altei copii; multe folii sunt și direct urîte, dar în fine, să zicem că nu contează.
Se putea marșa mult mai bine pe partea de hardware și software, unde clar că un producător cu experiență va avea un avantaj competitiv – nu mai dă rateuri chiar oribile. Am avut două telefoane cu care m-am enervat crunt, un Asus Zenfone Zoom, respectiv un Sony Xperia Z3+. Asusul avea procesor Intel neoptimizat deloc pentru mobil, camera cu zoom era grea și dezechilibra telefonul cînd îl țineam în mînă, iar software-ul era scris de … Asus (nu-s cunoscuți pentru quality control nici la softul pentru desktop). Cu Xperia m-am distrat cînd am avut nevoie de piese de schimb, fiind el un produs care nici măcar nu era destinat Europei de Est.
Boss, te intreb sincer: cand ai de scris despre HUSE DE TELEFON, cum scrii despre ele? Serios intreb, fara sa dau cu parul.
Si nu, nu am mintit cu nimic 🙂
Si da, am avut si eu un Zenfone, ASUS ZENFONE 2, cu 4 gb de ram (era the hit la vremea aia). M-a enervat maxim softul la el. Maxim de tot.
[…] Pe lângă lipsa de nișare, cineva de ce s-ar abona la el? Să vadă că am scris un advertorial despre huse de telefoane, un articol despre războiul din Ucraina și alte 5 articole cinefile? Care ar fi utilitatea unui […]